Rectificació en relació amb la contaminació de la riera de Sora

Comunicat del grup municipal per explicar la situació de contaminació de la riera de Sora

El dimecres 3 d'abril de 2019 vam penjar a les xarxes socials unes imatges de la riera de Sora que baixava amb bromera i vam creure molt oportú fer una denúncia pública d'aquesta contaminació, amb la finalitat d'impulsar i sensibilitzar sobre els  greus problemes  de contaminació que pateixen els nostres aqüífers.  Assenyalàvem a possibles abocaments de purins com a causa d'aquesta contaminació.

Aquest comunicat ha tingut el seu efecte i hem rebut l'aclariment per part d'una persona molt sensibilitzada en aquesta qüestió, i cal que compartim i fem pública una necessària rectificació que ens ajuda a tots a entendre molt millor la complexitat que té el  control mediambiental de les nostres aigües i que recolza, encara més, la necessitat de continuar treballant en mesures per preservar la qualitat i salut del medi ambient.

En aquesta ocasió, la causa de la bromera observada i recollida en la foto de la nostra publicació no correspondrien a un abocament de purins, sinó als desaigües de la C-17 que, quan fa molts dies que no plou, la puja recull tots els olis i la brutícia que s’acumulen a la carretera, creant una bromera molt semblant a la que provoca els purins.

Des del grup municipal d'ERC creiem molt en aquesta manera de fer: escoltant, informant, recollint inquietuds, rectificant si cal, però sempre atents i sensibles amb tot allò que passa i preocupa als veïns i veïnes de Sant Quirze. La situació demostra que hem de seguir treballant per tal mantenir les rieres i el riu nets de purins o substàncies que puguin contaminar l'aigua. 

Volem agrair les constructives aportacions rebudes en relació amb aquest tema.