Acte Junts pel Sí al Bisaura

Junts pel sí 

Junts pel sí del Bisaura es va formar per poder dur a terme una campanya electoral  conjunta amb tots el municipis del Bisaura.Aquest grup constava dels membres dels ajuntaments de Sora, Montesquiu, Sant Quirze de Besora, Vidrà i Santa Maria de Besora, membres d’altres associacions i altres col·laboradors.  

L’acte central de Junts pel Sí al Bisaurava ser una xerrada col·loqui que va comptar amb una gran participació. Es va realitzar a Sant Quirze de Besora a la Sala d’actes Pompeu Fabra el dia 24 de Setembre. L'objectiu de l'acte era que la gent pogués exposar i resoldre els seus dubtes de cara a les eleccions del 27S. En aquest acte hi van assistir com a ponents en Marc Viñolas de Reagrupament, en Jordi Fàbrega d'ERC, la Marta Pascal de CDC i en Josep Vila d’Abadal de Moviment Demòcrata. Tots quatre van argumentar molt bé els motius pels quals calia votar la candidatura de Junts pel Sí, els ideals que representa i van resoldre totes aquelles qüestions que els assistents varen plantejar.  

El dia 27Stots el bisaurencs vàrem poder expressar la nostra voluntat a les urnes i, a tots als municipis es va produir una gran participació, arribant en algunes poblacions del Bisaura fins gairebé el 89%, imposant-se en totes elles la candidatura de Junts pel Sí com a clara guanyadora, obtenint molt bons resultats i destacant amb diferència de la resta de partits. Ha sigut una campanya excepcional amb una participació excepcional. 

 

Votants 

 Vots Junts pel Sí 

Participació 

Cens 

Sant Quirze de Besora 

1395 

1064 

84,85% 

1644 

Sora 

137 

103 

88,96% 

154 

Montesquiu 

581 

392 

81,95% 

709 

Santa Maria de Besora 

108 

92 

81,82% 

132 

Vidrà 

119 

88 

88,15% 

135 

 

Catalunya va obtenir una victòria independentista amb un total de 72 diputats (62 de Junts pel Sí). Mai a la història del Parlament hi havia hagut tanta representació de diputats independentistes (anteriorment 24).Estem molt satisfets amb els resultats que hem obtingut al Bisaura i també al conjunt del país, essent conscients que la nostra comarca ha estat un puntal important per Junts pel Sí, ja que així ho han demostrat els resultats. 

Des de Junts pel Sí també es va organitzar una trobada “al Centre” de Sant Quirze per seguir els resultats de les eleccions del 27S, on es va posar una pantalla gegant i onla gent del grup d'ERC va posar-hi el piscolabis perquè l'estona fos de més bon passar, tot menjant pastissos boníssims casolans i una mica de pa amb tomàquet amb embotit.Tampoc hi va faltar el beure i el cava català (Freixenet NO!!!). Moltes gràcies a tots els que ens vàreu acompanyar i vàreu compartir aquests moments amb nosaltres. 

Així doncs, per concloure, puc dir que valorem molt positivament la campanya i volem donar les gràcies a totes aquelles persones que, directa o indirectament,han col·laborat amb nosaltres, i que ens han ajudat a arribar on som. Estem a l’inici d’una nova etapa pel país i hem de tirar endavant el nou procés que comença. Segur que arribarem a bon port i aconseguirem el què més desitgem: la INDEPENDÈNCIA. 

 

Ingrid Fortea
Coordinadora Junts pel Sí Bisaura