En positiu! Sempre!

En primer lloc, volem agrair des d’aquí el suport de totes aquelles persones, que ens han fet costat participant en tot el seguit d’activitats que hem organitzat i, és clar, votant-nos a les darreres eleccions municipals.

Creiem que els resultats electorals no han set prou justos amb nosaltres, però tenim molt clar que les persones són del tot sobiranes i que amb el seu vot decideixen.

Tot plegat ens ha portat, com hem fet en molts altres moments, a fer-nos un seguit de preguntes.

Durant aquesta ja passada legislatura, crèiem haver fet una oposició constructiva, treballadora, pacient i de certa bona entesa amb l’equip de govern:

-Hem assistit a tots els plens convocats; un cada tres mesos, que és el mínim que marca la llei, malgrat haver-ne demanat un cada mes.

-Hem aconseguit, després de demanar-ho per part nostra, una reunió mensual amb l’alcaldessa per rebre informació de la gestió municipal. Perquè considerem que som regidors igual que els de l’equip de govern i hem de tenir accés complet a la informació municipal.

-Hem assistit a la majoria d’actes programats al municipi.

-Hem fet preguntes als plens. Hem presentat mocions referents al transcendent moment que viu el nostre país –sovint consensuades amb CIU-. N’hem presentat altres també de caire polític i social.

Estem convençuts de la importància que té la oposició en un municipi, per fer el seguiment i control de les diferents gestions municipals. Però, sovint, la lamentable absència de participar d’alguna manera en aquesta gestió, la manca d’informació i la impossibilitat de tombar una majoria absoluta fa que sigui una tasca carregosa i poc vista.

Hem valorat amb calma en quins aspectes podíem millorar per així poder recuperar la confiança dels santquirzencs. I creiem que la tasca principal és informar, informar i informar. En el butlletí municipal, hi fèiem aportacions des del grup d’ERC, però sembla que també eren translúcides i ni es veien prou, ni es valoraven.

A pilota passada ens preguntem:

-Per què no vam dir que en la construcció del Centre de Dia de la Cooperativa l’equip de govern de CIU ja disposava de 300.000 euros per dur a terme el projecte? Per què no vam dir que el projecte es va executar sense tenir en compte les demandes de modificació que s’havien pactat amb l’Esplai perquè hi hagués un gimnàs més gran i una sala per fer-hi els tallers de manualitats?

-Per què no vam protestar suficientment per les obres de la vorera que es van fer al Carrer Sant Josep, que fan que els vehicles s’hagin ‘enfilar a la vorera per poder passar? Ara, hi han posat unes “sevillanes” per evitar que s’atropelli la gent que hi va a peu.

-Per què no vam informar que vam fer venir els d’ADFO (Associació de Disminuïts Físics d’Osona) perquè fessin un informe sobre les barreres arquitectòniques del nou Pont, coses del traçat que ha de corregir la Diputació i encara no ho ha fet?

-Per què no ens vam queixar de la manca d’informació de la remodelació de la Plaça Bisaura, que potser ha quedat molt bonica, però la gent amb cotxet o cadira de rodes ha de fer filigranes per anar d’una banda a l’altra? I els que anem a peu, també hem de buscar per on passar per arribar a les botigues.

- Per què després de reunir-nos amb tot el comerç de Sant Quirze i traslladar els seus neguits a l’equip de govern no sabem quines actuacions per reactivar-lo s’han pensat i/o executat?

-Per què quan hem preguntat sobre la gestió de l’aigua se’ns ha dit que no hi havia problemes i resulta que sí que n’hi ha?

I segurament, com aquestes, moltes altres reflexions i preguntes haurien calgut i si les haguéssim publicitat se’ns hauria visualitzat més.

Sabem que la gestió municipal porta molta feina i molts maldecaps i que per ser-hi, s’ha d’estimar el poble i dedicar-hi moltes hores. De feina, aquests quatre anys, no ho negarem pas, se n’ha fet. Però, diguem-ho ben alt: nosaltres també hi érem! I hi continuarem sent. Serem menys regidors. Però ens veureu, ens sentireu i sabreu de la nostra tasca.

Per començar aquesta nova legislatura us volem fer avinent que tindrem un horari d’atenció a la ciutadania. Serà el primer i tercer dilluns de cada mes de les 19,30 a les 20,30 hores; us atendrem al local que l’equip de govern ens ha cedit a la Plaça Major, encara que reuneixi poques condicions. Per això, demanarem que aquest local es dignifiqui i s’endreci adequadament per poder rebre i atendre totes aquelles peticions, queixes i suggeriments que ens volgueu fer arribar. Quan ho tinguem tot a punt ja ho farem saber a tothom.

Encetem, doncs, la nova legislatura municipal. Sapigueu que sempre hi som!

GRUP MUNICIPAL D’ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA.